Speciaal stempel 'Welkom'

Herdenkingsenvelop GP Welkom 1999

Op 10-10-1999 werd voor het eerst na jaren weer geracet op een circuit in Zuid-Afrika. Door het aanwezig zijn van het apartheidsregime werd het land jaren geboycot in het organiseren van races.

Nu het dan toch weer mocht, heeft de Zuid-Afrikaanse postdienst de eerste GP voor motorfietsen vereert met een speciaal stempel:

Vervolgens mocht de Goldfields Philatelic Society de officiŽle herdenkings envelop verzorgen, hetgeen resulteerde in een tweehonderd tal speciale enveloppen met het speciale stempel.

Stempel tgv. GP Welkom op de herdenkingsenvelop

Logo op herdenkingsenvelop

Op de envelop onder andere het logo van het circuit, het G.P.-race logo en een in goud folie uitgevoerde afbeelding van een motorcoureur.
Het circuit, bekend onder de naam Phakisa Freeway, ligt in de tweede stad van Free State, Welcome, weer genoemd naar de ranch van goudmagnaat Sir Ernest Oppenheimer die zich hier in 1940 vestigde.

Gelukkig voor ons staat de motorphilatelie in SA nog niet op zo'n hoog pitje en via een kennis heb ik een aantal van deze enveloppen kunnen bemachtigen. De enveloppen kosten wel Fl 15.00 per stuk maar zijn dan ook wel erg mooi.

Meer info: Hans de Kloet.

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home